05.05 2015
Podziel się na Facebooku

Pyszne chrupiące ziemniaczki idealne jako przekąska jak i dopełnienie pysznego obiadu

 

Przepis przyrządzisz w:piekarniklubpatelnia

 

Składniki (4 porcje):

1kg ziemniaków - najlepiej młodych

Sól Fleur de Sel

3-4 łyżeczki mieszanki Pieczone Ziemniaczki BIO - The Spice Shop

5 łyżek oliwy

Czas przygotowania: 15 minut + obróbka termiczna.

Przygotowanie:

1. Dokładnie umyj ziemniaki pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

2. Pokrój na ćwiartki – po długości.

3. Skrop ziemniaki oliwą i posyp solą Fleur de Sel

4. Posyp mieszanką Pieczone Ziemniaki.

5. Piecz w piekarniku w 160 stopniach prze około 80 min., na osttanie 20 min włączając termoobieg.

Tip 1:

Aby aromat ziół był bardziej wyczuwalny mieszankę Pieczone ziemniaczki mozesz dodać po około 40 min., a nie na początku.

Tip 2:

Ziemniaczki możesz przygotować na grillu w szasetce z folli aluminiowej – dokładnie zawiń saszetkę tak aby nie wypłyneła z niej oliwa.

Życzymy smacznego!!!

 

Podobne artykuły
  • Yummy Beef Burgers