Twój koszyk jest pusty.
  • Tytuł: Cukier Kwiatu Kokosa Drobny Kryształ BIO 100g
    Dlaczego warto kupić ten produkt?
    Niesamowity smak przy niskim indeksie glikemicznym
    Dostępność:
    Dostępny (wysyłka w 24h)
    Cena:
    11,90 zł
    Brak w magazynie
    Flag link: Dodaj do schowka 
    • Cukier z kwiatów kokosa produkowany jest podobnie jak cukier palmowy, ale z pąków kwiatów palmy kokosowej. Sok, który wypływa po nacięciu kwiatów, zbierany jest do naczyń, kolejno odparowywany. Filtracji podlega gęsty płyn, który gotowany jest do czasu wytrącenia cukru. Ostatnim krokiem jest granulacja.

      Cukier kokosowy stosowany jest tradycyjnie jako dodatek do potraw w południowej i południowo-wschodniej Azji. W smaku przypomina lekko karmelowy smak cukru brązowego. Smak i kolor są zależne od odmiany palmy i warunków atmosferycznych.

      Cukier kokosowy zawiera około 80% węglowodanów, w tym połowę stanowi sacharoza, 20% glukoza, a niespełna 1/5 fruktoza. Skład cukru kokosowego podobnie jak cukru palmowego powoduje, że charakteryzuje się on stosunkowo niskim indeksem glikemicznym w porównaniu do innych naturalnych dodatków słodzących. Oprócz węglowodanów i wody cukier kokosowy zawiera składniki mineralne (m. in. Potas, magnez, cynk, żelazo), witaminy z grupy B, białko i aminokwasy (głównie glutaminę) oraz związki fenolowe i kwasy organiczne.

       

    Polecamy z tym produktem:
    • 9,90 zł
cukier kwiatu kokosa drobny kryształ bio 100g

Baza wiedzy

Żywność ekologiczna, określana również jako ekożywność, żywność organiczna, biologiczna, żywność BIO, jest produkowana metodami ekologicznymi, czyli bez użyc

Cukier z kwiatów kokosa produkowany jes

Wspaniałe i pożywne śniadanie w kilka chwil. Omlet z wyraźnie wyczuwalnym kminem rzymskim i papryką słodka z nutą bazylii i pomidorów.



The Spice Shop

Koniecznie przeczytaj o przyprawach i ziołach w kuchni oraz ich właściwościach zdrowotnych. Znajdź ciekawe przepisy, zacznij zdrowo żywić siebie i swoją rodzinę.
dowiedz się więcej

Newsletter

Bądź na bieżąco!