Twój koszyk jest pusty.
  • Tytuł: Cukier Trzcinowy z Cynamonem Ceylońskim BIO
    80 g
    Dlaczego warto kupić ten produkt?
    Wspaniały smak przy niskiej zawartości kumaryny.
    Dostępność:
    Dostępny (wysyłka w 24h)
    Cena:
    7,90 zł
    Brak w magazynie
    Flag link: Dodaj do schowka 
    • Połączenie karmelowej nuty cukru trzcinowego z najwyższej jakości mielonym cynamonem cejlońskim.

      Cukier brązowy produkowany jest z trzciny cukrowej. Swoją barwę  zawdzięcza melasie, która nie jest usuwana w procesie rafinacji, tak jak w przypadku białego cukru. Cukier brązowy jest znany głównie ze swojego wyjątkowego smaku zawierającego karmelową nutę, która sprawia że jest on świetnym dodatkiem do kawy, herbaty oraz wypieków. Poza niepowtarzalnym smakiem posiada on także inne walory. Dzięki temu, że nie jest oczyszczany z melasy, jest bogaty we wszystkie składniki odżywcze zawarte w roślinie, z której pochodzi. Pominięcie procesu oczyszczania jest korzystne również dlatego, że dzięki temu ten rodzaj cukru zawiera cenne składniki m.in. żelazo, magnez, potas, wapń.

      Najbardziej ceniony rodzaj cynamonu otrzymuje się z cynamonowca cejlońskiego, w odróżnieniu od najpopularniejszej odmiany cassia, cynamonowiec cejloński zawiera zdecydowanie mniej kumaryny, która może być szkodliwa dla zdrowia. W stosunku do cynamonu cassia ma zdecydowanie bardziej czysty smak.

    Polecamy z tym produktem:
    • 5,90 zł
      Brak w magazynie
cukier trzcinowy z cynamonem ceylońskim bio

Baza wiedzy

Żywność ekologiczna, określana również jako ekożywność, żywność organiczna, biologiczna, żywność BIO, jest produkowana metodami ekologicznymi, czyli bez użyc

Cukier z kwiatów kokosa produkowany jes

Wspaniałe i pożywne śniadanie w kilka chwil. Omlet z wyraźnie wyczuwalnym kminem rzymskim i papryką słodka z nutą bazylii i pomidorów.



The Spice Shop

Koniecznie przeczytaj o przyprawach i ziołach w kuchni oraz ich właściwościach zdrowotnych. Znajdź ciekawe przepisy, zacznij zdrowo żywić siebie i swoją rodzinę.
dowiedz się więcej

Newsletter

Bądź na bieżąco!