Twój koszyk jest pusty.
  • Tytuł: Łosoś Teriyaki BIO
    40 g
    Dlaczego warto kupić ten produkt?
    Wspaniały przepis dla wszystkich, zarówno dla amatorów ryb jak i osób niegustujących w rybach. Polubisz ryby!
    Dostępność:
    Dostępny (wysyłka w 24h)
    Cena:
    9,90 zł
    Brak w magazynie
    Flag link: Dodaj do schowka 
    • Autorska Mieszanka Łosoś Teriyaki BIO. Łosoś w orientalnym, japońskim stylu. Dominujące nuty imbiru, chilli, czosnku i cytryny wzbogacone sosem sojowym.

      Przepis idealny: patelnialub patelnialubpiekarnik

      Czas przygotowania: około 15-20 minut.

      Jedna puszka wystarcza średnio na 16 porcji, 4 posiłki x 4 osoby.

      Nasze mieszanki są w 100% produktami rolnictwa ekologicznego, nie zawierają: wzmacniaczy smaku, barwników, wypełniaczy, żadnych innych sztucznych dodatków.

      Nie wiesz co przygotować na obiad, śniadanie, kolacje? Chcesz zacząć zdrowo żywić siebie i swoją rodzinę? Lubisz dobrze zjeść, a nie masz czasu na skomplikowane przepisy? Chcesz zaimponować znajomym ciekawym daniem? Jeżeli przynajmniej na jedno z pytań odpowiedziałeś TAK koniecznie zamów naszą mieszankę.

      Przepis znajdziesz w zakładce przepis obok opisu produktu oraz w naszej bazie wiedzy.

    • Przepis idealny: patelnialub patelnialub piekarnik

      Składniki (4 porcje):
      600 g filet z łososia ze skórą
      100-150 ml sosu sojowego / Teriyaki
      3 łyżeczki mieszanki Łosoś Teriyaki BIO - The Spice Shop

      Czas przygotowania: 10 minut + czas marynowania i obróbki termicznej.

      Przygotowanie:
      1. Filet opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, w razie potrzeby pesetą usuń ości i podziel na 4 porcje
      2. Do miski wsyp mieszankę Łosoś Teriyaki i wlej sos sojowy aby uzyskać poziom około 3 cm (im lepiej dopasujesz miske do łososia tym mniej sosu sojowego zużyjesz) i wymieszaj. Nie sól ryby słony smak nada sos sojowy.
      3. Łososia ułóż w misce skórą do góry i odstaw do lodówki do zamarynowania przynajmniej na godzinę uprzednio przykrywając miskę folią spożywczą.
      4. Ułoż łososia na rozgrzanym ruszcie skórą do dołu i grilluj pod przykryciem około 10-15 minut na średnio rozgrzanym grillu, od czasu do czasu polewajac pozostałym z marynowania sosem
      * Jeżeli nie masz grilla z pokrywą, przykryj rybę folią aluminiową. Ryba jest gotowa jeżeli wykałaczka swobodnie wchodzi w mięso dotykając skóry.
      * Jeżeli po upieczeniu ryby, skóra przywrze do rusztu oddziel rybę łopatką od skóry i przełóż rybę na talerz.

      Tip 1:
      Jeżeli kupiłeś łososia wcześniej a planujesz posiłek dnia następnego, możesz pozostawić rybę w lodówce do marynowania na 24 godziny.

      Tip 2:
      Przed podaniem możesz skropić rybę sokiem z limonki.

      Tip 3:
      Zamiast sosu sojowego możesz wykorzystać gotowy sos teriyaki.

      Życzymy smacznego!!!

      Przepis ze zdjęciem.

       

    Polecamy z tym produktem:
    • 9,90 zł
łosoś teriyaki bio

Baza wiedzy

Żywność ekologiczna, określana również jako ekożywność, żywność organiczna, biologiczna, żywność BIO, jest produkowana metodami ekologicznymi, czyli bez użyc

Cukier z kwiatów kokosa produkowany jes

Wspaniałe i pożywne śniadanie w kilka chwil. Omlet z wyraźnie wyczuwalnym kminem rzymskim i papryką słodka z nutą bazylii i pomidorów.



The Spice Shop

Koniecznie przeczytaj o przyprawach i ziołach w kuchni oraz ich właściwościach zdrowotnych. Znajdź ciekawe przepisy, zacznij zdrowo żywić siebie i swoją rodzinę.
dowiedz się więcej

Newsletter

Bądź na bieżąco!