• Tytuł: Youghurt Mild Chicken BIO
    40g
    Dlaczego warto kupić ten produkt?
    wspaniała mieszanka do marynowania, w jogurcie naturalnym, delikatnych mięs.
    sugerowana cena detaliczna:
    9,90 zł
    • Mieszanka ze „sznytem indyjskim” którą w celu zmiękczenia mięsa mieszamy z jogurtem naturlanym i marynujemy odpowiednio filety z kurczaka lub indyka. W mieszance dominuje: kurkuma, kolendra, cebula, czosnek i imbir z delikatnie wyczuwalną nutą mirtu cytrynowego.

      Nasze mieszanki są w 100% produktami rolnictwa ekologicznego, nie zawierają: wzmacniaczy smaku, barwników, wypełniaczy, żadnych innych sztucznych dodatków.

      Nie wiesz co przygotować na obiad, śniadanie, kolacje? Chcesz zacząć zdrowo żywić siebie i swoją rodzinę? Lubisz dobrze zjeść, a nie masz czasu na skomplikowane przepisy? Chcesz zaimponować znajomym ciekawym daniem? Jeżeli przynajmniej na jedno z pytań odpowiedziałeś TAK koniecznie zamów naszą mieszankę.

      Przepis znajdziesz w zakładce przepis obok opisu produktu oraz w naszej bazie wiedzy.

    • Przepis przyrządzisz na:patelnialubpatelnialubpiekarnik

      Składniki (4 porcje):

      700g piersi z kurczaka/indyka zagrodowego

      Sól

      2-3 łyżeczki mieszanki Mild Yogurth Chicken - The Spice Shop

      1 Małe opakowanie jogurtu naturalnego

      Długie patyczki do szaszłyków

       

      Czas przygotowania: 15 minut + czas marynowania i obróbki termicznej.

      Przygotowanie:

      1. Pierś z kurczaka/indyka w razie potrzeby filetuj, dokładnie umyj i osusz ręczniczkami papierowymi.

      2. Podziel pierś na pól, następnie przetnij po grubości i tnij paski o szerokości około 2 cm. W efekcie masz uzyskać paski szerokie i wysokie na około 2 cm i długości około10-15 cm.

      3. Natrzyj powstałe paski solą.

      4. Mieszankę Mild Yogurth Chicken wymieszaj z jogurtem naturalnym i zanurz w niej kawałki kurczaka/indyka.

      5. Mięso odstaw do lodówki do zamarynowania, miskę przykryj folią spożywczą. (wystarczy jedna godzina, jednak w celu uzyskania najlepszego efektu zostaw mięso na noc)

      6. Usuń z mięsa nadmiar jogurtu i nabij paski z kurczaka/indyka po długości na długie patyczki do szaszłyków.

      7. Piecz szaszłyki na rozgrzanym grillu / rozgrzanej patelni grillowej / w rozgrzanym piekarniku Szaszłyczki są gotowe gdy nabiorą rumianego koloru i jeżeli wykałaczka / widelec swobodnie wchodzi w mięso.

      Tip 1:

      Patyczki do szaszłyków przed nabiciem mięsa namocz w wodzie – nie spalą się na grillu, mięso po z grillowaniu będzie łatwiej zdjąć z patyczków.

      Życzymy smacznego !!!

youghurt mild chicken bio

Baza wiedzy

Żywność ekologiczna, określana również jako ekożywność, żywność organiczna, biologiczna, żywność BIO, jest produkowana metodami ekologicznymi, czyli bez użyc

Cukier z kwiatów kokosa produkowany jes

Wspaniałe i pożywne śniadanie w kilka chwil. Omlet z wyraźnie wyczuwalnym kminem rzymskim i papryką słodka z nutą bazylii i pomidorów.



The Spice Shop

Koniecznie przeczytaj o przyprawach i ziołach w kuchni oraz ich właściwościach zdrowotnych. Znajdź ciekawe przepisy, zacznij zdrowo żywić siebie i swoją rodzinę.
dowiedz się więcej